Categories
Articles Misc

10 parasta vinkkiä terveelliseen ja holistiseen elämään:

Tietoinen syöminen. Älä vain ahmi tiedottomasti ruokaasi alas. Käytä aikaa. Pureskele hitaasti. Tiedosta tuoksu, maku ja rakenne. Äläkä ylensyö – lopeta ennen kuin tunnet itsesi täydeksi. 

Kasvisruokavalio. Rajoita eläinperäisiä tuotteita ja vähennä hiilihydraattien syömistä. Syö pääosin vain kasviksia, hedelmiä, täysjyväviljoja, linssejä, siemeniä ja pähkinöitä. Marjat ovat yksiä kaikista terveellisimpiä hedelmiä, ja kasvikset ovat vieläkin parempia. Syö sateenkaaren väreissä – eriväriset hedelmät ja vihannekset tarjoavat erilaisia ravintoaineita ja fytokemikaaleja (kasveista löytyviä tauteja torjuvia aineita).

Varaa aikaa rentoutumiseen. Käytä ainakin 20 minuuttia päivittäin hiljaisessa paikassa, joka antaa sinulle mahdollisuuden ilmaista itseäsi. Laske alas älypuhelimesi, sammuta televisio ja kävele, meditoi, soita soitinta, piirrä, tanssi tai kirjoita päiväkirjaa.

Luonnon parannuskeinot. Tutkimusten mukaan luonnossa oleskelu nostattaa mielialaa sekä alentaa stressihormoneja ja verenpainetta. Kävely metsässä saattaa myös parantaa immuunipuolustusta. Kasveista erittyy kemikaaleja nimeltä fytokemikaalit, jotka suojelevat tuholaisia ja haitallisia mikrobeja vastaan. 

Liiku! Suosittelemme seuraamaan government’s Physical Guidelines. Joka viikko aikuisten pitäisi tehdä 2 ½ tunnista 5 tuntiin keskirankkaa aerobista liikuntaa tai 75 minuutista 150 minuuttiin voimakkaasti rasittavaa liikuntaa. Aerobinen liikunta on mitä tahansa, mikä saa sydämesi lyömään nopeammin, esimerkiksi reipas kävely, hölkkä, pyöräily, tanssi, uinti yms. Tee lisäksi lihaskuntoa kasvattavia aktiviteetteja vähintään kaksi kertaa viikossa. 

Jooga. Joogaan liittyy paljon fyysisiä ja mentaalisia hyötyjä, kuten notkeuden lisääntyminen, lihasten vahvistuminen ja kiinteytyminen, loukkaantumisilta suojautuminen, kehittynyt tasapaino, parempi unenlaatu ja stressin väheneminen. 

Muiden auttaminen. Muiden ihmisten auttamisella, kuten osallistumalla vapaaehtoistyöhön ruokakomeroissa tai tekemällä satunnaisen ystävällisyyden eleen, voi olla useita terveysvaikutuksia, kuten verenpaineen aleneminen, itsetunnon kasvaminen ja stressin lievitys.

Taikasanat. Henkilökohtaisista ihmissuhteista huolen pitäminen on myös hyväksi terveydellesi. Kolme parasta tapaa tehdä tätä, on osoittaa kiitollisuutta, ilmaista rakkautta ja pyytää anteeksi ensimmäisenä. Joten älä unohda sanoa “kiitos” ja “rakastan sinua”, ja kun aiheellista, “anteeksi”.

Unihygienia. Nuku viileässä ja pimeässä huoneessa. Tähtää seitsemään tai kahdeksaan tuntiin unta yössä. Kevyt venyttely ennen nukkumaanmenoa voi auttaa rentouttamaan kehoa ja saamaan paremmin unta. Vältä kuitenkin rankkaa urheilua sekä alkoholia ja kofeiinia ennen nukkumaanmenoa.

Laventeli, eteerinen öljy, tai cbg-öljy, vaihtoehtoinen tuote cibdol:ilta, voi olla rauhoittavaa ja rentouttavaa ennen nukkumaanmenoa. On myös sallittua käyttää melatoniinia lisäravinteena satunnaisesti uudelleenasettamaan unirytmisi.

Jos sinulla edelleen on ongelmia nukahtaa, älä pyöri ja kieri sängyssä. Nouse ylös ja tee jotain rentouttavaa hetken aikaa, esimerkiksi lue kirjaa, meditoi tai katso televisiota.

Lasi on puolitäysi. Tutkimukset osoittavat, että positiivinen asenne auttaa hillitsemään stressiä, mikä taas voi johtaa moniin terveyshyötyihin, kuten parempaan sydänterveyteen, alempiin masennuksen tasoihin ja parempiin selviytymistaitoihin.

Leave a Reply