TOYOTA RAV4 (2013)

Kutomakoneyhtiön sisaryhtiöksi 1937 syntynyt autonvalmistusyhtiö Toyota Motor Corporation on tunnettu paitsi luotettavuudestaan ajoneuvovalmistajana, myös japanilaiseen perinteeseen tiukasti kiinnittyvästä, lojaalisuuteen ja jatkuvuuteen perustuvasta työ- ja yrityskulttuuristaan. Toyotan klassisista automalleista Corolla on maailman myydyin automalli, ennen kuplavolkkaria ja T-mallin Fordia.

Toyota RAV4 esiteltiin ensimmäisen kerran jo 1990-luvun puolivälin tienoilla, nykyisen version edustaessa mallin neljättä sukupolvea. Sen ensiesittely oli vuoden 2012 lopulla. RAV on lyhenne sanoista Recreational Active Vehicle 4-wheeler, eli kyseessä on nelivetoinen katumaasturi ja perheauto, joka vahvistaa osaltaan mielikuvaa Toyotasta luotettavien, monikäyttöisten ja käytännöllisten automallien valmistajana.

ToyotaRav4

Mallista on olemassa myös täyssähköversio, jota valmistetaan ja myydään Pohjois-Amerikassa. Toyotan hybridiautoihin liittyvät innovaatiot edustavat yhtiön modernia teknologista osaamista parhaimmillaan.

Muotoilusta, teknisistä ratkaisuista ja varustuksesta

Toyotalle ominaisesti mallin muotoilu on käytännöllisyyteen ja dynaamiseen luotettavuuteen viittaavaa, katumaasturin korkean peräosan ja jykevän yleisilmeen edelleen korostaessa mielikuvaa vakaudesta ja turvallisuudesta. Sisätiloissa käytännöllisyys on selkeästi etusijalla muihin tyylivalintoihin nähden – monitoiminäyttö sekä hallintapaneelin selkeys edustavat modernia, hillittyä teknologiaperusteista tyylikkyyttä.

Mallin varustetasoja on kolme: Life, Active ja Premium. Perusmallin varustukseen kuuluu mm. manuaalinen ilmastointi, monitoiminäyttö ja Bluetooth; Activessa on lisäksi automaatti-ilmastointi, sadetunnistin ja vakionopeuden säädin, navigointi sekä peruutuskamera, ja Premiumissa mm. nahkaverhoilu, peruutustutka sekä avaimeton kulku ja käynnistys. Toyotan oma kaikkiin
varustetasoihin sisältyvä Dynamic Drive –järjestelmä huomioi olosuhteet sekä ajotavan asettamat vaatimukset siten että
voimanohjaus vaihtaa etuvedosta automaattisesti nelivetoon – järjestelmä on keskeinen osa mallin ekologisen autoilun teknologiaa.

Mallin turvallisuusvarustukseen sisältyvät mm. seitsemän turvatyynyä, automaattinen kaukovalotoiminto sekä kaistavahti. Lisävarustelista, myös turvavarusteiden osalta, on mittava, sisältäen mm. mäkilähtöavustajan sekä takapenkin lapsille
tarkoitettuja turvallisuusratkaisuja. Useimpien muiden nykyautomallien tavoin, myös Toyota RAV4:n voi rakentaa pitkälle omia mieltymyksiä ja tarpeita vastaavaksi.

Moottorivaihtoehtoina RAV4:ssä on 2 litran bensiini- sekä 2 ja 2.2 litran dieselversiot. Kuusivaihteisen käsivaihteiston vaihtoehtona dieselissä on kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Nelivedon tilalle voi valita etuvetoisen dieselin jossa on Stop&Start –tekniikka.

Hinnasta ja saatavuudesta

RAV4:n hintataso vaihtelee perusversion vajaasta 33 000 eurosta premium –varusteltuun 2.2-litraiseen dieseliin jonka hinta lähentelee 53 00 euroa. Toyotan jälleenmyyjiä on Suomessa useita kymmeniä, Lappia myöden.