Categories
Articles Misc

Uusi kausi, uusi tiimi, mutta Räikkönen on edelleen suosituin F1 -kuski

Viime kauden lopulla saimme kuulla uutisen siitä, että Kimi Räikkönen lähtee Ferrarin tallista palatakseen Sauberille. Räikkösen tilalle tulee Monacosta kotoisin oleva, vasta 20 vuotta vanha Charles Leclerc, joka vasta hiljattain valmistui Ferrari Driver Academystä.

Tänä nuori kuski teki debyyttinsä vasta hiljattain Sauberin tallissa, voittaen vuoden 2017 Formula 2 -tittelin ja päätyen 10 ajossa 5 parhaan joukkoon. Hän lähtee nyt uudella kaudella Sebastian Vettelin mukaan.

Huolimatta tästä tallin vaihdoksesta, Räikkönen on silti viimeisin Ferrarin tallissa maailmanmestaruuden voittanut kuski. Tuo mestaruus voitettiin jo vuonna 2007, eikä hän ole voittanut kisaa vuoden 2013 jälkeen.

Kaksi seuraavaa vuotta taas Sauberin tallissa – Kimi innoissaan

Veikkaus mobiili kääntyy takuulla päälaelleen näistä Kimin uusista uutisista. Kun Ferrari ilmoitti Kimin astuvan ulos Ferrarin ovista ja jatkavan matkaansa, Kimi mainosti uutisiaan sosiaalisessa mediassa. Hän sanoi, että tuntuu hyvältä palata sinne, mistä kaikki alkoi.

3. 

Kimi Räikkönen aloitti uransa Sauberin tallissa jo vuonna 2001, jossa hän vietti vuoden verran ennen siirtymistään McLarenille. Hän on tämän astisen uransa aikana voittanut yhteensä 20 kisaa ja päässyt palkintopallille 100 kertaa. Hän on ollut jopa niin suosittu kuski Ferrarin kanssa, että jopa 87 000 italialaista fania allekirjoittivat vetoomuksen Ferrarille, anoen sitä pitämään Räikkösen.

Kimi itse on innoissaan vaihtamassa takaisin Sauberille. Frederic Vasseur, Sauberin tiimin johtaja kommentoi asiaa sanoen, että tämä on yksi suurimmista pilareista Sauberin tulevaisuudessa ja odottaa Räikkösen liittymisen tiimiin vievän Sauberia hienosti eteenpäin.

Kimin tarina

Kimin F1 -ura alkoi Sauberin kanssa vuonna 2001. Kun vuonna 2000 Sauber etsi itselleen uutta kuljettajaa, Kimin manageri markkinoi häntä kovasti ja saikin järjestettyä hänelle kolmipäiväisen testiajon. Vaikka Sauber seurasikin testiajoa vain yhden päivän ajan, Räikkönen onnistui vakuuttamaan tallin taidoistaan. Jopa Michael Schumacher sanoi, että Kimissä on potentiaalia olla todella nopea. Seuraavana testipäivänään Räikkönen todistikin Schumacherin olleen oikeassa, nimittäin hän onnistui parantamaan ensimmäisen testipäivänsä tulosta kolmella sekunnilla.

Räikkönen sai kuin ihmeen kaupalla superlisenssin, joka mahdollisti formuloiden suuremmissa kisoissa ajamisen. Hän vietti ensimmäisen kautensa Sauberilla, jonka jälkeen hän muutti McLarenin talliin muutamaksi vuodeksi. 

Räikkönen ajoi menestyksekkäästi sekä McLarenin että Ferrarin talleissa, kunnes hän päätti pitää pari välivuotta Formuloista ja keskittyä sen sijaan ralleihin. Räikkönen ajoi ensin rallia vuoden verran ennen kuin hän perusti oman tallinsa, ICE 1 Racing -nimellä toimivan joukkueen.

Vuonna 2012 Räikkönen palasi kuitenkin Formuloiden pariin ja hänen viimeisin voittonsa on vuodelta 2013. Kimi on sittemmin ajanut Ferrarilla aina viime vuoteen saakka, jolloin hänen sopimuksensa loppui ja hän siirtyy Sauberille seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Odotamme innolla, mitä tuleman pitää ja miten Räikkönen pärjää tallissa, jossa hän aloitti formulauransa.

Yhteenveto

Mikä Häkkisen lisäksi Kimi Räikkönen on ehdottomasti yksi kuuluisimmista ja tunnetuimmista formulakuskeista, eikä pelkästään suomalaisten mittapuulla. Koko formulamaailma kohahti, kun Kimi siirtyi Ferrarilta takaisin Sauberin talliin.

Kimi, tai Iceman, on jopa valittu Forbesin maailman vaikutusvaltaisimpien henkilöiden listalla sijalle 36. vuonna 2008. Tämän lisäksi Kimi on ollut mukana jopa brittiläisessä lehdessä, Daily Mailissa, kun se käsitteli menestyksekkäitä formulakuskeja. 

Kimi Räikkönen on nostettu myös Motorsport Hall of Fameen muiden maailmanmestruuden voittaneiden formulakuskien kanssa.

Huolimatta tästä tallin vaihdoksesta, Kimi on edelleen yksi kaikkien aikojen suosituimmista formulakuskeista. Jokainen suomalainenkin voi olla erittäin ylpeä Räikkösestä ja hänen upeista suorituksistaan.

Leave a Reply